Bio Based Battery gaat van Global naar Smart Local.

Hoe is de Bio Based Battery ontstaan.

Vanuit de wil om de wereld een stukje beter te maken. Wij hebben maar 1 planeet. Die moet je niet verknallen maar vergroenen. Wat als je Lokaal energie kunt opwekken – Lokaal energie opslaan – Lokaal energie gebruiken. Hier hebben wij duurzaam en circulair aan toegevoegd.

Tijdlijn Bio Based Battery:

Door de ontwikkeling van onze slijtvaste keramische electrode is het in 2019 gelukt om de test en demonstratie model Bio Based Battery C0 te bouwen. Hiermee is een duur test van 3 jaar met groot succes afgerond. De BBB C0 is ontwikkeld om als open source systeem wereldwijd ingezet te kunnen worden. Naast alle voordelen was het ook mogelijk om relatief eenvoudig de polariteit om te keren waardoor je zeer effectief waterstof kunt produceren. Hierop is besloten een solid variant te ontwikkelen waarmee onbedoeld waterstof maken niet meer kan. 

Doordat de markt wenst dat SuWoTec zo snel mogelijk een recyclebare variant op de markt brengt met de basis innovaties van onze BBB C0, is de Bio Based Battery C1 ontwikkeld. Dit werkende ontwikkeling model is gedemonstreerd op 23 April 2022. De Bio Based Battery C1 is ook voorzien van het baanbrekende Natuurlijke Zelfkoeling Systeem. Dus nooit meer lawaai overlast en onnodig energie weggooien door mechanische of elektronische koelsystemen.

Deze veilige efficiënte 120 kWh uitvoering is op te schakelen naar de gewenste opslag varianten. MW systemen zijn geen probleem.